Fri Frakt!

Finner du ikke svar på det du lurer på under, ta kontakt på post@calis.no.

Hva betaler jeg i frakt?
Ingenting. Vi betaler frakten. Obs: Ønsker du å returnere varen, bytte til en annen størrelse eller til en annen vare betaler du selv returen.

Hvordan fungerer det når dere sender varer?
Når vi mottar ordren din pakkes og sendes denne i løpet av 1-3 dager.
Du vil få melding på sms og mail når den har ankommet posten. Du vil også få sporingsnummer fra posten på mail som du kan følge med hvor langt den har kommet.

Hvordan betaler jeg?
Du kan enten betale med kort med en gang, eller du kan velge faktura på mail. Faktura på mail har forfall på 14 dager. Obs: har du ubetalte regninger hos Klarna kan det være du ikke får velge faktura. Dette er en vurderingssak Klarna foretar for hvert kjøp.

Hva om jeg angrer meg, eller varen ikke passer?
Du har 14 dagers angrerett fra den dagen du henter ut pakken i posten. Skriv en kommentar på ordrebekreftelsen hvorfor du ønsker å returnere eller om du ønsker å bytte str. Legg den sammen med varen og send den tilbake til oss på Calis sin adresse. Calis AS, Nordre Drivenes 29, 5397 Bekkjarvik. Returen må kunden betale selv.

Vi gjør oppmerksom på at varen må være i samme stand som når du mottok produktet og at lappene må henge på.

Kan jeg bytte størrelse?
Det er ingen problem, om vi har den inne sende vi ny str fraktfritt til deg.


Hvem betaler frakt for tilbakesending?
Ved retur dekker kjøper portokostnadene knyttet til tilbakesending så fremst at det ikke er noe galt med plagget du har fått tilsendt. Pakken er kjøperens ansvar frem til den er kommet frem til oss, vi anbefaler å sende med sporing for egen sikkerhet.

Hva skjer dersom jeg ikke henter ut pakken min på postkontoret?
Dersom du ikke henter ut pakken din innen fristen vil pakken returneres til oss og du vil belastes med et gebyr på 250kr.

Kan jeg returnere en salgsvare?
Ja, angreretten gjelder uavhengig om varene er på salg eller ikke.